5 voordelen van het uitbesteden van klantenservice

Klantenservice uitbesteden alleen maar voordelen inbound

De klantenservice is een essentieel onderdeel van je bedrijf. Je wilt je klanten namelijk goed bedienen en het vertrouwensband verhogen. Maar soms kun je niet altijd goed bereikbaar zijn, een telefoontje missen of de gespreksvaardigheden niet op orde hebben. Je behaalt het gewenste resultaat niet met de huidige klantenservice, maar gelukkig is er een oplossing; de klantenservice uitbesteden. In dit blog gaan we het hebben over de 5 voordelen van het uitbesteden van klantenservice.

Een optimaal ingerichte klantenservice is cruciaal, net zoals dat je lage prijzen aanbiedt of producten levert van hoge kwaliteit. Goede klantenservice zorgt voor een betere klantbeleving en hogere klanttevredenheid en dit heeft uiteindelijk positieve invloed op je omzet.

Maar wat houdt het precies in om de klantenservice uit te besteden? Waarom is het zo belangrijk en wat zijn de voordelen ervan? In dit blog krijg je antwoord op al deze vragen.

Wat houdt het in: klantenservice uitbesteden?

Als je je klantenservice uitbesteed, laat je het (gedeeltelijk) over aan een externe partij. Afhankelijk van dit partij, kan het gaan om telefonie, mail, WhatsApp, chat, Facebook Messenger of andere gesprekskanalen. Je vergroot hiermee de bereikbaarheid tegenover je klanten.

De externe partij gaat namens jouw bedrijf gesprekken voeren met jouw klanten. Het is belangrijk dat je deze partij vertrouwt en van tevoren duidelijke afspraken met ze maakt. Besteed je dienstverlening aan een partij met aantoonbare ervaring en vraag naar cijfers, zoals KPI’s, targets en aantal adviseurs.

Waarom klantenservice uitbesteden?

De meeste organisaties focussen zich alleen op het leveren van producten of diensten. Er wordt onvoldoende aandacht gegeven aan de klantenservice, terwijl dit net zo belangrijk is. Blije klanten blijven en dit helpt uiteraard met de groei van het bedrijf.

Tijdsbesparing

Kostenbesparing

Efficiëntie

Persoonlijk

Expertise

Door de klantenservice uit te besteden, laat je geen klant meer in de wacht staan en zorg je voor optimale klanttevredenheid. Het uitbesteden van de klantenservice biedt vele voordelen, zoals tijdsbesparing, kostenbesparing, efficiëntie, persoonlijke afhandeling en verbetering van de professionaliteit.

1. Tijdsbesparing

Door je klantenservice uit te besteden, bespaar je veel tijd. Je klantenservice wordt optimaal afgehandeld door het callcenter en jij kunt je richten op zaken waar jij goed in bent.

2. Kostenbesparing

De kosten bij het uitbesteden van de klantenservice zijn vaak lager dan bij het zelf handelen. Dat komt met name doordat je zelf geen personeel hoeft aan te nemen. Het bedrijf hoeft ook niet te investeren in infrastructuur, technologie en training van het personeel.

Daarnaast zijn de kosten van een extern contactcenter transparant; je weet van tevoren wat de kosten zijn per minuut, gesprek of per uur. Een contactcenter kan ook opschalen wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld tijdens piekperioden of het vergroten van je dienstverleningen. Je hoeft dan zelf geen rekening te houden met het werven van personeel, alles wordt door het contactcenter geregeld.

3. Efficiëntie

Een klantenservice agent is gespecialiseerd in het afhandelen van klantcontacten en kan hierdoor efficiënter en effectiever te werk gaan. Jij houdt je alleen bezig met de kernactiviteiten van je bedrijf en maakt je geen zorgen om trainingen, apparatuur en dergelijke voor de agents. Trainingen, opvolgingen, apparatuur en management worden allemaal door het callcenter opgepakt.

4. Persoonlijke afhandeling

Je klanten krijgen altijd een persoon aan de lijn. Geen automatische chatbots maar een natuurlijk persoon die in kan spelen op de vragen van de klant. Een ervaren telefonische adviseur voegt nog altijd waarde toe aan de klantbeleving.

5. Professioneel en expertise

Expertise van een extern callcenter ligt bij het effectief, efficiënt en professioneel afhandelen van de klantendienst. Goed opgeleide en gemotiveerde agents helpen je met het verder professionaliseren van jouw klantenservice. De klantbeleving, klantgerichtheid en klantvriendelijkheid worden verbeterd.

De klantenportfolio van een callcenter kan je een beeld geven van het soort klantservice dat zij aanbieden en op welke niveau dit callcenter functioneert. Bijvoorbeeld, een callcenter met gerenommeerde organisaties in zijn klantenbestand laat zien dat de nodige middelen en expertise aanwezig is om dergelijke projecten ook voor jou uit te voeren.

Optimale klantbeleving met iMA Contact

iMA Contact is een internationaal callcenter met ervaren telefonische adviseurs die je graag helpen met jouw inbound telefonie. Wij nemen alle telefonische activiteiten over, zodat jij je kan focussen op de kernactiviteiten van je bedrijf. We geven onze diensten in Turkije, waardoor onze klantenservice goedkoper is dan normaal.

Als je ervoor kiest om je klantenservice aan ons uit te besteden, dan zorgen wij ervoor dat je klanten zo optimaal mogelijk worden bediend. Wij hebben 16 jaar ervaring in ons vakgebied en onze adviseurs werken met de meest effectieve gesprekstechnieken. Je klanten worden niet alleen snel geholpen, maar worden ook altijd op een vriendelijke manier benaderd. Wij bieden snelle service en je klanten krijgen altijd iemand aan de lijn met kennis van zaken.

Inbound project uitbesteden

Door je inbound aan ons uit te besteden, zorg je voor:

  • Optimale klantbeleving en klanttevredenheid
  • Vakkundige inzet van getrainde agents
  • Kostenbesparing door maximale efficiëntie
  • Afhandeling van klantcontacten op een professionele en adequate manier

Onze gerelateerde diensten

Naast onze inbound service, bieden wij ook outbound oplossingen, agendaplanningen en retenties. Wij beschikken over een team van gedreven telefonische adviseurs om ervoor te zorgen dat jouw klanten daadwerkelijk bij jou blijven; retentie. Daarnaast plannen wij de agenda’s van jouw accountmanagers zeer efficiënt in.

Het verschil tussen inbound en outbound is de wijze waarop de klant wordt benaderd. Bij inbound bereiken we klanten door waardevolle content te verspreiden die naar jouw product of dienst leidt. Denk aan het opnemen van telefoontjes en het beantwoorden van vragen. Bij outbound projecten zoeken wij de klant zelf op; het bellen van potentiële klanten, waarbij het initiatief vanuit de beller zelf komt.

Klaar om je klantenservice een boost te geven?

Wij vallen op met 100+ adviseurs, 100% positieve energie en leveren verschillende diensten in 5 talen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij staan altijd bereid om jou van dienst te zijn en voorzien je graag van al je wensen. Klantenservice hoeft niet duur en/of moeilijk te zijn.

Get in Touch

Klantenservice uitbesteden? Neem contact met ons op en samen bespreken we de mogelijkheden.

Contact