De voordelen van telemarketing uitbesteden

Voordelen Outsourcing Telemarketing Turkije iMA Contact

Verbeter de kwaliteit, bereikbaarheid van je dienstverlening en verlaag de kosten door je telefonische activiteiten uit te besteden aan een callcenter in Turkije. Wij nemen alle telefonische activiteiten over, zodat jouw organisatie kan focussen op de kernactiviteiten

Klantenservice is een vak apart en de meeste organisatie hebben de expertise en capaciteit niet in huis om dit effectief en efficiënt uit te voeren.

Onvoldoende klantenservice leidt tot ontevredenheid bij de afnemers en zet de omzet op lange termijn onder druk. Het opzetten van een klantenservice die effectief en efficiënt is vereist een grote investering in de vorm van tijd, kosten, technische kennis, projectorganisatie en capaciteit. Dit maakt het dat de vele organisaties hun klantenservice (offshore) outsourcen door deze onder te brengen bij specialistische en callcenters die overal in de wereld gevestigd kunnen zijn.

Het onderbrengen van je telemarketing diensten in een callcenter in Turkije kan leiden tot een voordeel van 40% minder kosten dan wanneer je zelf een intern telemarketing afdeling gaat opzetten. De volgende kosten vallen weg wanneer je telemarketing activiteiten gaat uitbesteden aan een extern partij: personeel, acquisitie, administratie, technische apparatuur, specialistische trainingen, capaciteit en kostbare tijd.

Voordelen outsourcen Telemarketing

Veel organisaties overwegen hun telemarketing uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Dit kan om een aantal redenen een goede keuze zijn. We kijken naar de voordelen van outsourcing van telemarketing:

Efficientie

Outsourcen van je telemarketing campagnes heeft het voordeel dat je de focus bij de kernactiviteiten van organisatie kan houden. Geen gedoe met personeel, trainingen en apparatuur wat je anders wel moet regelen voor je campagnes.

Expertise

Telefonische acquisitie is een vak apart. Ruim 16 jaar zijn wij al actief in deze markt. Wij hebben ruim de expertise om de knelpunten van je organisatie op vlak van telefonisch acquisitie en sales snel en kwalitatief op te lossen.

Minder kosten, meer omzet

Één van de grootste voordelen van het outsourcen van telemarketing activiteiten aan een callcenter in Turkije is dat je minder kosten maakt, en meer omzet kan draaien. Er worden duidelijke afspraken gemaakt over de kosten. Je betaalt per gemaakte afspraak, per sale, per uur of we bepalen samen een tarief. De rest van de kosten spelen voor jou als organisatie niet mee.

Tijd

Het starten van een project gaat veel sneller dan wanneer je alles zelf zou moeten opzetten. Samen bepalen we de eisen en doelstellingen van je nieuwe telemarketing campagne. Aan de hand van de actiepunten stellen we een effectief marketing script op, de rest is aan ons.

Transparantie

Over de kosten en doelstellingen zijn we helemaal transparant. Samen stellen we de KPI’s op en indien gewenst rapporteren we elke dag de resultaten van de campagne. Onze backoffice medewerkers monitoren voortdurend de campagne en sturen bij wanneer dat noodzakelijk is.

Datamanagement

Je kan kiezen om zelf data te verzamelen voor je telemarketing campagne, maar je zal al snel merken dat dit proces veel geld, energie en tijd gaat kosten. Heb je geen ervaring in data management? Dan zal je al snel te maken hebben met slecht converterende data. Dit zal je ROI beïnvloeden en dat wil je niet. Wij houden er rekening mee om alleen te werken met data dat aansluit bij de doelstelling van jouw telemarketing campagne. Het gehele data management proces wordt door ons gedaan en heb je geen omkijken naar. Heb je een eigen (GDPR/AVG proof) dataset beschikbaar? Dat kunnen we integreren in ons systeem, heb je weer minder kosten aan en dat scheelt wat.

Onze gerelateerde diensten

iMA Contact helpt je bedrijf bij het opzetten van het juiste telemarketing serviceteam.

Ervaring en Transparantie

Probeer in te schatten of het bedrijf waarmee je wilt samenwerking past bij de bedrijfsdoelstellingen. Hoe lang bestaat het bedrijf al en in welke telemarketing diensten zijn ze gespecialiseerd? Doe een uitgebreid onderzoek naar de betrouwbaarheid en autoriteit.

Vraag naar cijfers (KPI’s, targets, aantal beschikbare adviseurs etc.) en aantoonbare ervaring. Krijg je het gevoel dat er iets achter wordt gehouden, dan is dat ook meestal zo. Besteed je dienstverlening niet uit aan partijen die geen duidelijke antwoorden kunnen geven op je vraagstellingen.

Start vandaag met outsourcen van je project

Eigen telemarketing project starten? Neem vandaag contact met ons op. Samen kijken we naar de mogelijkheden voor jouw eigen project. Wij gaan altijd voor een langdurig duurzaam samenwerking waarmee we samen verder kunnen groeien. iMA Contact is “Your Tone Of Voice” wanneer het aankomt op telemarketing.

Get in Touch

Klantenservice uitbesteden? Neem contact met ons op en samen bespreken we de mogelijkheden.

Contact