Is het verstandig om klantretentie uit te besteden?

Klantretentie uitbesteden - IMA Contact

Wat heeft retentie van klanten te maken met de uitbestedingsdiensten voor callcenters? Heel veel! Het klantenbehoud gebeurt met goede klantenrelaties en goede klantrelaties gebeuren wanneer de kwaliteit van uw klantenservice verbetert.

Kortom, goede klantenrelaties betekenen klantenbehoud, wat goede zaken betekent. Vergeet niet dat het behouden van een oude klant bijna 8 keer goedkoper is dan het verkrijgen van een nieuwe klant. Wist je dat een tevreden klant zijn ervaring deelt met 8 andere potentiële klanten? Een ontevreden klant doet dat met 22 andere potentiële klanten. Het is dus financieel zinvol om oude klanten te behouden, omdat ze niet alleen rechtstreeks aan de winst bijdragen, ze zorgen ook voor nieuwe klanten door middel van mond-tot-mond reclame.

Steeds meer bedrijven realiseren zich dat in de huidige tijden van recessie klantenloyaliteitsprogramma’s en klantenbindingsstrategieën een algeheel onderdeel vormen van het bedrijfsplan. Het is het beste om experts de klantrelaties te laten afhandelen en interne medewerkers te laten werken aan hun kerncompetenties. Dit is de manier waarop strategieën voor klanten retentie worden toegepast bij outsourcing van callcenters.

Hoe helpt zo een uitbesteding?

Het gebruikelijke (ouderwetse) zakelijk inzicht zegt dat belangrijke activiteiten die van invloed zijn op de productiviteit zoals; logistiek, distributie, productie, assemblage en klantenservice intern moeten worden uitgevoerd. Maar in de afgelopen jaren is deze stelling onderuitgehaald door vele organisaties die logistiek, transport en klantenzorg succesvol uitbesteden aan bedrijven die de expertise in zich hebben. Hierdoor kunnen organisaties die deze dienst uitbesteden, vrij en innovatief nadenken over groei en ontwikkeling van nieuwe producten in plaats van tijd en energie te verspillen aan deze sub activiteiten.

De 4 belangrijkste oorzaken om huidige klanten te verliezen

  • Onopgeloste klachten
  • Concurrerende prijzen
  • Betere aanbiedingen van concurrenten
  • Gebrek aan klantenzorg

Elke organisatie die een uitstekende klantrelatie wil behouden, moet altijd zijn strategie afstemmen op de behoeften van de klant. Omdat de markten in een stroomversnelling draaien, moet er een samenhangend en toegewijde benadering van de klantenzorg zijn. Het uitbesteden van de klantenzorg aan een vakkundig bekwaam en toegewijd callcenter is een goed optie, en dat is het pad dat veel internationale bedrijven volgen.

Besparing van middelen

Als je werknemers er niet efficiënt voor zijn opgeleid, kan klantenservice een vermoeiend en verslindend activiteit zijn. Aangezien 80% van je omzet komt van 20% van je bestaande klanten (het Pareto principe) is het verstandig om eens goed na te denken om de klantenservice uit te besteden aan een outsourcing partner die de benodigde expertise wel in huis heeft. Dus, tijd om je te richten op je kerncompetenties en klantenservice uit te besteden aan de experts.

Start vandaag met het uitbesteden van je klantretentie

Klantretentie uitbesteden? Neem vandaag contact met ons op. Samen kijken we naar de mogelijkheden voor jouw eigen project. Wij gaan altijd voor een langdurig duurzaam samenwerking waarmee we samen verder kunnen groeien. iMA Contact is “Your Tone Of Voice” wanneer het aankomt op telemarketing.

Start mijn eigen klantretentie project