Klantenservice uitbesteden naar Turkije: win-win

Klantenservice uitbesteden naar Turkije

Veel bedrijven zien de voordelen van klantenservice-uitbesteding al in: kostenbesparing, verbeterde efficiëntie en focus op kernactiviteiten. Maar vaak worden internationale mogelijkheden (offshoring) over het hoofd gezien, terwijl dit juist extra voordelen kan bieden. Een opvallende optie hierbij is Turkije.

Ontdek waarom uitbesteden naar Turkije een aantrekkelijke keuze is, en welke voordelen dit biedt voor zowel bedrijven als klanten.

Kostenbesparing zonder kwaliteitsverlies

Een van de meest overtuigende redenen om klantenservice uit te besteden naar Turkije is de kosteneffectiviteit. De arbeidskosten in Turkije zijn namelijk lager dan in veel westerse landen. Terwijl je in Nederland zo’n €2.350 betaalt aan een klantenservice medewerker, kost diezelfde medewerker in Turkije slechts €1.000 per maand. En het gaat niet alleen om het salaris, denk ook aan bijkomende kosten voor trainingen, faciliteiten en technologieën zoals computers en softwaresystemen.

Klantenservice medewerkers in Turkije bieden bovendien dezelfde hoogwaardige dienstverlening als hun collega’s in Nederland. Velen van hen zijn in Nederland geboren en opgegroeid, waardoor ze de taal als moedertaal beheersen, geen accent hebben en een diepgaand begrip hebben van de lokale cultuur. Dit resulteert in vlotte communicatie met klanten en versterkt de algehele klanttevredenheid.

Meertalig personeel

Klantenservice medewerkers in Turkije komen vaak uit verschillende Europese landen, waaronder Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Engeland. Na terugkeer naar hun vaderland, brengen ze hun diepgaande begrip van taal en cultuur mee naar de klantenservice. Dit resulteert vaak in contactcenters in Turkije die bestaan uit een divers team van mensen met verschillende achtergronden. Deze multiculturele teams bieden bedrijven de mogelijkheid om internationaal te opereren en meertalige ondersteuning te bieden aan klanten.

Bij iMA Contact spreken wij vloeiend Nederlands, Duits, Engels, Frans en Turks

Culturele affiniteit en klantgerichtheid

De Turkse bevolking staat bekend om haar warme gastvrijheid en diepgewortelde culturele affiniteit. Dit komt ook tot uiting in de klantenservice en zorgt voor een dieper begrip van de behoeften en verwachtingen van klanten. Zo ervaren klanten een meer empathische, warme ervaring.

Met klantenservice medewerkers in Turkije hoef je je bovendien geen zorgen te maken over culturele verschillen of taalbarrières. Deze professionals begrijpen de Nederlandse cultuur en communicatiestijlen als geen ander, waardoor ze naadloos kunnen inspelen op de behoeften van jouw bedrijf en klanten.

24/7 beschikbaarheid, ook tijdens feestdagen

Door te kiezen voor klantenservice in Turkije, ben je niet beperkt tot traditionele kantooruren of lokale feestdagen. Je kunt je klanten continuïteit bieden in ondersteuning, zelfs wanneer andere bedrijven gesloten zijn. Of het nu gaat om een dringende vraag midden in de nacht of ondersteuning op een feestdag, jouw klanten kunnen altijd rekenen op een snelle en professionele reactie. Dit versterkt uiteraard de band met je klanten en opent deuren naar nieuwe mogelijkheden en markten.

Turkije ligt bovendien op een strategische locatie tussen Europa en Azië, waardoor het mogelijk is om klantenservice te bieden die aansluit bij verschillende tijdzones. Dit zorgt voor een betere bereikbaarheid en ondersteuning voor klanten over de hele wereld, en natuurlijk een concurrentievoordeel in een steeds meer geglobaliseerde markt.

Ervaring & expertise on point

Een ander voordeel van het uitbesteden van klantenservice naar Turkije is de ervaring & expertise van de professionals. Met een groeiende sector voor klantenservice-uitbesteding (vanuit verschillende Europese landen), kun je in Turkije profiteren van een talentvolle groep professionals. Deze medewerkers beschikken over een uitgebreide ervaring en worden sterk gemotiveerd om met volle inzet te werken, mede vanwege de aantrekkelijke salarissen (in euro’s).

Klantenservice medewerkers zijn dus goed getraind in het omgaan met verschillende klantsituaties en beschikken over de nodige expertise om klanten effectief te helpen en problemen snel op te lossen.

Moeiteloos contact en regelmatig feedback

Het uitbesteden van klantenservice naar Turkije betekent niet dat de afstand tot het bedrijf groter wordt. Integendeel, moderne communicatietechnologieën stellen bedrijven in staat om direct contact te leggen met hun externe team in Turkije, waardoor een gevoel van nabijheid en betrokkenheid wordt gecreëerd.

Dagelijkse updates vormen de kern van deze communicatie. Als bedrijf kun je eenvoudig communiceren via e-mail, chat platforms of projectmanagement tools over de voortgang van lopende projecten, nieuwe ontwikkelingen en eventuele uitdagingen. In geval van urgente kwesties, zoals een dringend klantprobleem of een onverwachte verstoring in de dienstverlening, kun je een virtuele vergadering organiseren om direct een passende oplossing te vinden.

Bij iMA Contact krijg je regelmatig inzicht in onze rapportages

Ook uitbesteden naar Turkije?

Klantenservice uitbesteden naar Turkije is een veilige, kosteneffectieve en slimme keuze. Het biedt je concurrentievoordeel en tegelijkertijd een superieure klantenservice-ervaring die je klanten tevreden en loyaal zal houden. Deze win-win situatie zal zowel jou als je klanten ten goede komen.

Ben jij overtuigd van de voordelen en wil je ook je klantenservice uitbesteden naar Turkije? iMA Contact is het juiste adres! Met meer dan 18 jaar ervaring in ons vakgebied hebben we talloze (Europese) bedrijven geholpen met hun klantenservice behoeften. Ons multiculturele team van meer dan 100 medewerkers is verspreid over 4 locaties in Turkije, waardoor we flexibel en schaalbaar zijn om aan al jouw eisen te voldoen.

Waarom iMA Contact?

  • Kostenefficiënt en transparant over de kosten
  • Ervaren & meertalige medewerkers, ready om je bedrijf te vertegenwoordigen
  • Uitgebreide dienstverlening (van telefonische ondersteuning, tot live chat en social media management)
  • ISO 27001-Certificaat voor ultieme gegevensprivacy
  • Positieve, gedenkwaardige ervaringen voor klanten
  • Ruime ervaring met gerenommeerde bedrijven
  • Flexibele werktijden, 24/7 indien nodig
  • Dagelijkse, gedetailleerde rapportages
  • Kwaliteitsborging door continue medewerkers trainingen

Ondanks de duizenden kilometers afstand, voelt het alsof we naast je staan, als een verlengstuk van jouw onderneming. Dat is precies wat we bij iMA Contact bieden. Ready om de voordelen van klantenservice-uitbesteding naar Turkije te ervaren? Neem vandaag nog contact met ons op en laten we de mogelijkheden bespreken!

Verbeter je klantenservice en klanttevredenheid met iMA Contact

Get in Touch

Klantenservice uitbesteden? Neem contact met ons op en samen bespreken we de mogelijkheden.

Contact