6 tips om je Nederlands te verbeteren

Overweeg je om te gaan werken in een contactcenter in Turkije, maar wil je eerst je Nederlandse taalvaardigheid en gespreksvaardigheden verbeteren? Bij iMA contact begrijpen we het belang van effectieve communicatie in meerdere talen, en we willen je graag helpen om je voor te bereiden op deze nieuwe uitdaging.

In deze blog vind je 6 praktische tips om je Nederlands te verbeteren en je voor te bereiden op een baan in een Nederlandse contactcenter in Turkije. Let’s begin!

Hoelang is het geleden dat je Nederlands hebt gesproken?

1. Luister naar Nederlandstalige media

Door Nederlandstalige media te bekijken, raak je weer vertrouwd met de taal. Oefen het luisteren naar verschillende snelheden en accenten met diverse sprekers en bronnen. Begin met langzame en eenvoudige inhoud en werk geleidelijk naar meer gevorderde niveaus. Hieronder zijn enkele manieren waarop deze activiteiten je kunnen helpen:

Nieuws

Om je Nederlands weer even op te frissen, kun je Nederlandse nieuwsuitzendingen bekijken. Hiervoor hoef je niet per se Nederlandse kanalen op je tv te hebben. Ga simpelweg naar YouTube en zoek naar populaire nieuwsbronnen zoals NOS, RTL Nieuws, nu.nl of De Telegraaf. Je kunt ook rechtstreeks naar hun websites gaan of hun apps downloaden om toegang te krijgen tot het laatste nieuws.

Films en series

Nederlandse films en series bieden je een uitgebreide, boeiende manier om jezelf weer onder te dompelen in de Nederlandse taal en cultuur. Let tijdens het kijken op de dialogen, de toon van de acteurs en de context waarin bepaalde uitdrukkingen worden gebruikt.

Podcasts

Podcasts zijn een fantastische bron voor informeel, alledaags taalgebruik. Kies onderwerpen die je interesseren, of het nu gaat om comedy, geschiedenis of zelfs taalonderwijs. Door regelmatig naar Nederlandstalige podcasts te luisteren, train je je luistervaardigheid en raak je weer vertrouwd met verschillende spreekstijlen, woordenschat en uitdrukkingen.

Muziek

Muziek is een andere geweldige manier om je Nederlands op een ontspannen manier te verbeteren. Hiervoor kun je op YouTube of Spotify een lijstje maken met leuke Nederlandse muziek. Probeer eens mee te zingen of de lyrics te bekijken.

2. Maak gebruik van online bronnen

Op internet vind je talloze hulpmiddelen die je kunnen ondersteunen bij het verbeteren van je Nederlandse taalvaardigheid. Hieronder vind je een aantal voorbeelden:

 • Populaire taalapps zoals Duolingo, Babbel en Rosetta Stone bieden interactieve en gepersonaliseerde lessen die zijn afgestemd op jouw niveau en leerdoelen. Deze apps zijn handig omdat je ze overal kunt gebruiken, op je smartphone of tablet, en ze vaak ook leuke oefeningen en spelletjes bevatten om het leren leuk te maken.
 • Profiteer van educatieve YouTube video’s voor gratis tutorials met tips en voorbeelden van alledaagse gesprekken. Zoek naar video’s die zijn gericht op het verbeteren van je spreekvaardigheid.
 • Websites zoals nederlandsetaaltest.nl bieden gratis oefeningen en quizzes voor verschillende aspecten van de Nederlandse taal, waaronder grammatica, woordenschat, spelling en zinsopbouw.

3. Werk aan je spreekvaardigheid

Luisteren en lezen is prima, maar het is ook belangrijk om Nederlands te spreken. Daar zal je namelijk de hele dag mee bezig zijn in een contactcenter. Hier zijn enkele tips om je te helpen je spreekvaardigheid te verbeteren:

 • Heb je een vriend of familielid in Turkije die vloeiend Nederlands spreekt? Kom dan regelmatig bijeen om te gaan oefenen. Dit zal je helpen om comfortabeler te worden in het voeren van spontane gesprekken en om je spreekvaardigheid te verbeteren.
 • Bel een vriend in Nederland en voer regelmatig telefonische gesprekken. Dit kan informele gesprekken zijn over dagelijkse activiteiten, hobby’s, interesses of actuele gebeurtenissen.
 • Schakel ChatGPT in..! Download de ChatGPT-app op je smartphone, klik op de spraak-icoon rechtsonder en start met het voeren van een gesprek over onderwerpen zoals klantenservice. Vraag ChatGPT om aan het einde van het gesprek feedback te geven over jouw Nederlandse taalvaardigheden.

4. Leer vakspecifieke terminologie

In een contactcenter omgeving is het essentieel om vertrouwd te zijn met specifieke terminologie en uitdrukkingen die worden gebruikt tijdens klantinteracties. Hoewel je dit tijdens de trainingen wel zult leren, is het belangrijk om tijdens je sollicitatiegesprek al een sterke indruk achter te laten door al vertrouwd te zijn met deze terminologie.

 • Inbound: Klantenservice waarbij klanten contact opnemen met het bedrijf, met vragen, problemen of verzoeken om ondersteuning. Inbound klantenservice medewerkers zijn verantwoordelijk voor het ontvangen en afhandelen van deze inkomende gesprekken.
 • Outbound: Klantenservice waarbij het bedrijf actief contact opneemt met klanten, om informatie te verstrekken, feedback te verzamelen of marketing- en verkoopactiviteiten uit te voeren. Outbound klantenservice medewerkers bellen de klant zelf op.
 • Telemarketing: Een vorm van directe marketing waarbij producten of diensten worden gepromoot en verkocht via telefoongesprekken met potentiële klanten. Telemarketing hoort bij outbound en omvat vaak het maken van afspraken, het genereren van leads en het uitvoeren van verkoopgesprekken via de telefoon.
 • Empathisch vermogen: Het vermogen om de gevoelens en emoties van klanten te herkennen, begrijpen en op hen te reageren met begrip en zorg, zelfs in moeilijke situaties. Empathisch vermogen is essentieel voor het opbouwen van vertrouwen en het bieden van persoonlijke ondersteuning aan klanten.
 • Belscript: Een vooraf opgesteld script dat wordt gebruikt door klantenservice medewerkers tijdens telefoongesprekken met klanten. Het belscript bevat vaak standaardbegroetingen, antwoorden op veelgestelde vragen, gespreksopeningen, suggesties voor het afhandelen van klachten en afsluitende uitdrukkingen.
 • Gepersonaliseerde klantenservice: Een klantgerichte ervaring bieden en elke klant als uniek behandelen. Dit omvat het gebruik van klantgegevens om op maat gemaakte oplossingen te bieden, persoonlijke aanbevelingen te doen en een gevoel van waardering en erkenning te creëren bij elke klantinteractie.
 • Omnichannel klantenservice: Het bieden van ondersteuning via méérdere servicekanalen, zoals telefoon, e-mail, chat, social media enzovoort.

5. Neem deel aan Nederlandse taalcursussen

Woon je al jarenlang in Turkije en ben je de Nederlandse taal grotendeels vergeten? Dan is het verstandig om deel te nemen aan Nederlandse taalcursussen of lessen, zowel online als offline. Deze cursussen zullen je helpen om je vertrouwdheid met de Nederlandse taal te herstellen en je voorbereiden op een baan in een contactcenter in Turkije.

Kies cursussen die praktische oefeningen bieden, gericht op bijvoorbeeld klantenservice gesprekken, telefonische communicatie enzovoort. Wees geduldig en blijf vooral consistent oefenen, zelfs als het soms moeilijk lijkt.

6. Lees de blogs op onze website

Wil jij je Nederlands verbeteren én tegelijkertijd meer te weten te komen over klantenservice? Dan zijn de blogs op onze website precies wat je nodig hebt!

Onze blogs zijn geschreven in helder en begrijpelijk Nederlands en zijn een uitstekende bron om je lees- en begripsvaardigheden te verbeteren. De blogs bieden waardevolle inzichten en tips over klantenservice, en je leert over verschillende aspecten van klantinteracties, zoals effectieve communicatie, omgaan met klachten en het bieden van uitstekende service.

Wij hebben ook leuke blogs onder categorie ‘’Werken in Turkije’’, waar je alles te leren krijgt over het leven en werken in het land. Heb je bijvoorbeeld nog geen werkvergunning in Turkije? Kom je in aanmerking voor de Turkse dienstplicht? Of wil je weten wat de levenskosten in het land zijn? Begin dan vandaag nog met lezen!

Houd onze website in de gaten voor regelmatige updates met nieuwe, leuke blogs

Is je Nederlands in orde en zoek je werk in Turkije?

Spreek jij vloeiend en duidelijk Nederlands en ben je op zoek naar een goed betaalde baan in Turkije? Sluit je dan aan bij team iMA Contact! Als klantenservice medewerker zul je klanten ondersteunen in een multiculturele werkomgeving met Nederlands- Engels- en Franssprekende collega’s.

Voordelen van werken bij iMA Contact:

 • Uitbetaling in euro’s €
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Aantrekkelijke bonussen bovenop je salaris
 • Dagelijks warme maaltijd
 • Training en begeleiding
 • Doorgroeimogelijkheden
 • Regelmatige uitjes met het team
Geen ervaring? Geen probleem! Sluit je aan bij het leukste contactcenter van Turkije!

Get in Touch

Kom jij ons team versterken?

Vacatures