Werken als klantadviseur in Turkije: dit moet je weten

Werken als klantadviseur in Turkije dit moet je weten - iMA Contact

Je woont in Nederland en bent van plan om naar Turkije te verhuizen. Of je woont al in Turkije, spreekt vloeiend Nederlands en wilt hier goed gebruik van maken. Heb je ooit gedacht om te werken in een Nederlandse callcenter in Turkije?

Bij een callcenter gaat het voornamelijk om het afhandelen van klantcontacten en het oplossen van klantproblemen via telefoongesprekken. Denk hierbij aan inbound en outbound telefonie. Bij inbound wordt het inkomende telefoonverkeer opgepakt en vragen van klanten beantwoord. Bij outbound wordt daarentegen bewust op zoek gegaan naar potentiële klanten, waarbij het initiatief vanuit de beller (klantadviseur) zelf komt.

Ben jij bereid om te werken als klantadviseur in Turkije en wil je hier meer over weten? Lees dan vooral verder.

Wat doet een klantadviseur?

Een klantadviseur is verantwoordelijk voor het telefonisch adviseren van nieuwe en/of bestaande klanten over een bepaalde product of dienst. Het is ook mogelijk om klanten via social media, e-mail of chat te benaderen, maar telefonisch contact staat meestal voorop. Dit komt vanwege de snelle en persoonlijke afhandeling. Bij de totale werkzaamheden van een klantadviseur kun je denken aan het volgende:

 • Product en/of dienst verkopen
 • Klanten informatie en advies geven
 • Goed luisteren en vragen stellen
 • Vragen beantwoorden
 • Klantproblemen oplossen
 • Klachten aanhoren
 • Klanten behouden en op weg helpen

De consumentenvraag verandert steeds en klanten stellen hogere eisen. Het is hierdoor belangrijk om de interactie met klanten voortdurend te verbeteren. Daar zijn de klantenservice medewerkers verantwoordelijk voor.

Competenties van een klantadviseur

Zoals eerder vermeld is een klantadviseur voornamelijk bezig met het telefonisch benaderen van klanten. Goede sociale en communicatieve vaardigheden zijn hierdoor een must. Klantcontacten moeten op een professionele en deskundige wijze worden afgehandeld. Daarnaast moet een klantadviseur beschikken over degelijke computervaardigheden, soms moeten er namelijk ook administratieve werkzaamheden worden uitgevoerd.

Maak je geen zorgen; de meeste callcenters in Turkije voorzien je van de benodigde cursussen en/of trainingen en helpen je om jouw skills naar een hogere niveau te tillen. Je hebt niet een specifieke opleiding nodig om te kunnen werken als klantadviseur in Turkije. Sommige callcenters kunnen je wel vragen om een MBO-opleiding op niveau 3 of 4. Welke opleiding je precies hebt gevolgd, maakt dan niet uit.

Klantadviseur is een sociaal beroep. Je moet ervan houden om veel te praten, je bent immers de hele dag met mensen aan het bellen. Naast een vlotte babbel, is het goed om de volgende eigenschappen te hebben:

Analytisch

Een analytisch persoon luistert goed, stelt goede vragen en begrijpt snel waar de kern van het probleem ligt. Verder is het van belang om duidelijk te communiceren en overtuigend te overkomen als je werkt als telefonisch adviseur.

Klantvriendelijk

Als klantadviseur krijg je dagelijks te maken met verschillende soorten mensen. Het kan zijn dat je een klant belt op een “verkeerd” moment. Het is dan belangrijk dat je kalm, vriendelijk en professioneel blijft. Als telefonisch adviseur moet je namelijk stressbestendig kunnen werken.

Servicegericht

Oplossingsgericht denken door een probleem vanuit verschillende invalshoeken te bekijken, meedenken met de klant en oplossingen bieden; dit moet je allemaal kunnen als klantadviseur. Je bent de hele dag bezig om oplossingen te vinden in een vrij korte tijd. Oplossing gevonden? Op naar de volgende klant. Verder is het belangrijk om een positieve instelling te hebben en dat je kunt presteren onder druk.

Voordelen van werken als klantadviseur in Turkije

Klantenservice medewerkers leveren een grote bijdrage in het onderhouden van klantrelaties. Klanten worden altijd op een vriendelijke manier benaderd en voorzien van oplossingen, waardoor het vertrouwensband tussen klant en bedrijf wordt verbeterd. Werken als klantadviseur in Turkije biedt vele voordelen. Hieronder vind je een overzicht.

Uitstekende salaris

Het grootste voordeel van het werken als klantadviseur in Turkije is een goede salaris. Bij de meeste callcenters krijg je namelijk betaald in een eurobedrag en in verband met de koersverschillen kom je uit op een vrij hoog salaris. Het minimumloon voor een fulltime dienstverband in Turkije is ongeveer 303 euro; het bedrag dat jij als klantadviseur zult ontvangen is 2 tot 4 keer zo hoog.

Geen vooropleiding nodig

Vrijwel bij elke sollicitatie wordt je gevraagd om een diploma en de type opleiding dat je hebt gevolgd; minimale voorkennis is immers essentieel. Bij een callcenter in Turkije is dit echter niet altijd nodig. Het is niet altijd van belang of je een diploma hebt, zolang je beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Callcenters zelf voorzien je van de benodigde trainingen en cursussen.

Ruimte om door te groeien

Klantenservice medewerkers hebben altijd ruimte om door te groeien tot bijvoorbeeld teamcoach.

Mogelijkheid om vanuit huis te werken

Als je niet dichtbij je callcenterbedrijf woont, is er soms de mogelijkheid om vanuit huis te werken. Dit moet je wel vooraf gaan bespreken, want niet elk callcenter staat dit toe.

Kom jij ons klantenservice team versterken?

iMA Contact is een internationaal callcenterbedrijf en beschikt over ruime ervaring. Wij geven onze diensten in 5 verschillende talen en hebben meer dan 100 telefonische adviseurs in onze dienst, verspreid over Ankara, Konya, Denizli en Nazilli.

Als telefonisch adviseur bij iMA Contact benader jij klanten voor verschillende gerenommeerde leveranciers en opdrachtgevers. Wij zijn ervan overtuigd dat je met de juiste begeleiding en training, een volwaardig telefonisch adviseur kan worden. Na een week intensief coachen, zul jij zelf consumenten benaderen en hen helpen met het maken van de juiste keuzes.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitstekende salaris met aantrekkelijke bonussen
 • Een motiverende werksfeer met een gedreven team van professionals
 • Inhoudelijke begeleiding voor de ontwikkeling van jouw vaardigheden
 • De mogelijkheid om te werken voor bekende opdrachtgevers
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Dagelijks warme maaltijd

Bij iMA Contact heb je bovendien de mogelijkheid om door te groeien, zowel in functie als financieel. Denk jij dat je geschikt bent om te werken als klantadviseur in Turkije? Solliciteer dan direct en sluit je aan bij ons team.

Woon je niet in Ankara, Konya, Denizli of Nazilli? Geen probleem, bij ons is er ook de mogelijkheid om vanuit huis te werken.