Antwoordservice

Onze inbound oplossingen:

De antwoordservice, oftewel de telefoonaanname service, is het aannemen en beantwoorden van inkomend telefonie. Klanten komen met vragen over (het gebruik van) jouw product of dienst en verwachten dat je deze zo snel mogelijk beantwoordt.

Door je (telefonische) antwoordservice aan ons uit te besteden, mis jij geen ene oproep meer en loop je geen klant mis. Wij zullen je klanten altijd professioneel en adequaat te woord staan. Elke klant verdient een luisterend oor; met onze persoonlijke touch blijft geen klant meer in de wacht. En vergeet niet: je betaalt alleen voor de telefoontjes die worden beantwoord!

Hoe werkt het?

1

Je meldt je aan voor onze antwoordservice.

2

Wij nemen contact met je op voor een kennismakingsgesprek waarin we bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen en wat jouw wensen precies zijn. Vervolgens krijg je een uitgebreide toelichting over onze antwoordservice en zullen we alle details bespreken; hoe wij in gesprek moeten gaan met jouw klanten, hoe we klanten moeten aanspreken (u of jij), in welke gevallen wij de telefoon wel en niet mogen doorverbinden etc…

3

Als alles goed verloopt, krijg jij van ons een doorschakelnummer. Hiermee schakel je jouw telefoon door naar iMA Contact en worden je bellers te woord gestaan door onze ervaren antwoordservice medewerkers. De doorschakeling is niet hoorbaar voor de klanten.

4

Wat overblijft is: genieten van een goede antwoordservice tegenover je klanten!

Laat geen klant meer in de wacht met iMA Contact!

Get in Touch

Wij bespreken graag wat we voor elkaar kunnen betekenen in een persoonlijk of online gesprek

Maak direct een afspraak