Online services

Door technologische ontwikkelingen kunnen (vooral jongere) klanten zich richten op online servicekanalen, zoals social media, chat en e-mail. Het is belangrijk dat jij als onderneming ook online aanwezig bent en je klanten te woord staat op het door hen gewenste kanaal. Zo hebben je klanten meer contactmogelijkheden en voelen ze zich meer betrokken bij je bedrijf. Optimaliseer je klantenservice door personalisatie in je servicekanalen, met iMA Contact!

Live Chat

Met live chat kunnen klanten direct contact opnemen op het moment dat ze een vraag of probleem hebben. Het is een zeer snelle en gemakkelijke manier van klantcontact. Bij iMA Contact gaan we als volgt te werk: zodra er een nieuw chatverzoek binnenkomt, wordt er direct gereageerd en de benodigde data verzameld. Vervolgens wordt het probleem in kaart gebracht en een passende oplossing aangeboden.

E-mail Management

E-mail management heeft betrekking tot je e-mails en het beheren van je inbox. Ontvang je dagelijks een grote hoeveelheid mails en vind je het moeilijk om deze zelf efficiënt te verwerken en op te slaan? iMA Contact helpt je hier graag mee.

Social Media Management

Wij maken, publiceren en analyseren de content op jouw social media platforms (Instagram, Facebook en LinkedIn). Met onze kennis, aandacht en ervaring zorgen we ervoor dat je online uitstraalt en uitblinkt.

Get in Touch

Wij bespreken graag wat we voor elkaar kunnen betekenen in een persoonlijk of online gesprek

Maak direct een afspraak