Value Your Contacts

Over iMA Contact

Met 17 jaar ervaring in marketing en communicatie hebben wij de ervaring opgebouwd om ons te benoemen tot klantcontact specialist. Onze adviseurs zijn meertalig en spreken vloeiend Nederlands/Vlaams, Frans, Engels, Duits en Turks.

Wij bieden klantcontact oplossingen voor Inbound, Outbound en Online Services.

iMA Contact Agent Focus About Us

Effectieve klantcontact oplossingen

iMA Contact begon als een marketingbureau in 2005 en is langzaam maar zeker uitgegroeid tot een internationaal klantcontactcenter met 100+ medewerkers en 20+ partners. Wij zijn ons ervan bewust dat de klantenservice tegenwoordig net zo belangrijk is als de salesafdeling van een bedrijf. Zonder een optimaal ingerichte klantenservice is het (bijna) niet meer mogelijk om je te onderscheiden en succesvol te zijn.

Als onderneming wil je jouw klantenbestand vergroten en meer loyale klanten verkrijgen. Hiervoor zou je optimale waarde moeten hechten aan je klanten; niet alleen in de vorm van goede producten en scherpe prijzen, maar ook door goede service te leveren. En daar komt iMA Contact bij opkijken. Met ons overtref jij je klantverwachtingen en investeer je in duurzame klantrelaties dat uiteindelijk leidt tot een hogere conversie en omzet!

Onze diensten

Inbound Oplossingen

Flexibele en complete inbound telefonie oplossingen.

  • Klantenservice
  • Antwoordservice
  • Klantretentie
Meer over Inbound

Outbound Oplossingen

Efficiënt vermarkten van jouw dienstenverlening en/of producten.

  • B2C Telemarketing
  • B2B Telemarketing
  • Agendaplanning
Meer over Outbound

Online Services

Persoonlijke interactie met je klanten via digitale media

  • Live Chat
  • E-mail Management
  • Social Media Management
Meer over Online Services

Value Your Contacts

Bij iMA Contact streven we naar optimale klantwaarde door je klanten te voorzien van eersteklas service. Wij doen ons uiterst best om élke klant tevreden te houden. Klantcontact processen worden zo efficiënt mogelijk ingesteld wat leidt tot minder fouten en een waardeverhoging van je dienstverlening. Op deze manier creëren we een hoger marktaandeel dat resulteert in hogere winsten.

Door goede klantenservice te leveren, laat je zien dat je waarde (value) hecht aan je klanten (your contacts). Je bent namelijk optimaal bereikbaar en actief betrokken tegenover je klanten. Met onze effectieve service houd je je klanten tevreden, tevreden klanten keren terug, dit leidt tot loyale klanten en zo bouw je een grotere klantenbestand op.

iMA Contact Value Your Contacts

Onze meerwaarde

Proactieve aanpak

Wij voorzien onze klantcontactmedewerkers van inhoudelijke begeleiding en denken actief mee in verbeteringen van klantervaringen. Dit doen we door structurele trainingen en vergaderingen; we bereiden ons voor op eventuele klantproblemen die kunnen ontstaan en anticiperen veelgestelde vragen van tevoren. Deze proactieve aanpak verhoogt de kwaliteit en efficiëntie van het klantcontact.

Persoonlijke aandacht

Klanten verwachten om snel geholpen te worden en willen aandacht als ze een klacht of probleem hebben. Persoonlijk telefonisch contact is hierbij zeer effectief, omdat klanten direct een reactie krijgen en toon kunnen aanbrengen in hun boodschap. Onze klantcontactmedewerkers zijn goede luisteraars, denken graag mee met de klant en bekijken een probleem vanuit verschillende invalshoeken om zo meerdere oplossingen te kunnen bieden.

Efficiënte oplossingen

Een verhoogde kwaliteit van klantcontact dat leidt tot een verlaging van de gemiddelde gespreksduur; dat is efficiëntie. Klanten krijgen zo sneller een oplossing met als resultaat dat jouw product of dienst beter wordt ervaren. Dit heeft een enorme positieve invloed op de loyaliteit van je klanten.

Get in Touch

Wij bespreken graag wat we voor elkaar kunnen betekenen in een persoonlijk of online gesprek

Maak direct een afspraak