De voordelen van 24/7 klantondersteuning

De voordelen van 24/7 klantondersteuning - iMA Contact

Omdat mensen steeds meer online kopen en bedrijven wereldwijd opereren, wordt 24/7 klantondersteuning steeds belangrijker, én uitdagender. Klanten zijn verspreid over verschillende tijdzones en actief op ongebruikelijke uren. Ze verwachten moeiteloze hulp, waar ze zich ook bevinden en ongeacht het tijdstip.

In deze blog onderzoeken we de voordelen van 24/7 klantensupport en hoe dit jou als bedrijf kan helpen om je concurrentiepositie te versterken.

Grotere beschikbaarheid & toegankelijkheid

Geen pauzes, geen vakanties; alleen constante, betrouwbare ondersteuning

Bij een 24/7 ondersteuning betekent het dat klanten te allen tijde, onmiddellijk en in realtime, hulp kunnen krijgen en antwoord kunnen vinden op hun vragen. Klanten over de hele wereld, ongeacht de verschillende tijdzones en de taal die ze spreken, kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week contact met je opnemen. Ze hebben op elk moment van de dag (en nacht) toegang tot ondersteuning, ook in het weekend en op feestdagen, zonder rekening te hoeven houden met kantooruren. Dit vergroot uiteraard de aantrekkingskracht van je bedrijf op een wereldwijd publiek.

Verwachtingen van klanten is een 24/7 klantondersteuning

Klanten verwachten tegenwoordig 24/7 klantondersteuning. Het aanbieden van deze continue ondersteuning kan de klanttevredenheid, loyaliteit en conversie aanzienlijk verhogen.

Volgens een recent onderzoek van JivoChat verwacht 51% van de klanten dat bedrijven 24/7 bereikbaar zijn. Bedrijven die deze ondersteuning bieden worden betrouwbaarder gezien.

Het implementeren van 24/7 klantondersteuning heeft positieve effecten op diverse strategische prestatie-indicatoren. Bedrijven die 24/7 ondersteuning bieden, verbeteren hun concurrentiepositie, verhogen de conversieratio’s, versterken de klantloyaliteit en leiden tot een hogere klanttevredenheid.

Directe respons & hogere oplossingspercentages

Met 24/7 klantondersteuning zorg je voor snellere reacties op vragen en verzoeken van klanten. Dit vermindert de wachttijden en frustraties bij klanten. Snelle reactietijden kunnen ook voorkomen dat kleine problemen uit de hand lopen en dat scheelt je onderneming weer tijd en geld.

Door direct te reageren op klantverzoeken, worden problemen ook sneller opgelost. Klantenservice medewerkers kunnen snel reageren en oplossingen bieden die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van de klant. En omdat oplossingen sneller worden aangeboden, wordt de druk van het klantenserviceteam verminderd.

Verbeterde klanttevredenheid & -loyaliteit

Een ander voordeel van 24/7 klantondersteuning is het tegemoetkomen aan de verwachtingen van klanten voor kwalitatieve klantenservice in een digitaal-gerichte wereld. Moderne klanten eisen onmiddellijke service, dag en nacht. Als hieraan niet wordt voldaan, zijn ze direct geneigd om over te stappen naar de concurrent. Door 24/7 klantenservice te bieden, voorkom je dit en overtref je de klantverwachtingen.

Met 24/7 ondersteuning bouw je bovendien een sterke band op met je klanten. Klanten voelen zich meer gewaardeerd wanneer ze weten dat ze altijd op hulp kunnen rekenen. Dit verhoogt de kans dat ze loyaal blijven aan je bedrijf en terugkerende klanten worden.

Concurrentievoordeel

Goede, continue klantondersteuning is een onderscheidende factor

In de concurrerende markt van vandaag biedt 24/7 klantondersteuning bedrijven de kans om zich te onderscheiden van hun concurrenten. Het biedt een duidelijke meerwaarde die klanten aantrekt. Bedrijven die deze service niet bieden, lopen (vroeg of laat) het risico achter te blijven bij hun concurrenten die wel 24/7 beschikbaarheid hebben.

Bedrijven die altijd beschikbaar zijn, worden gezien als betrouwbaar en klantgericht, wat kan leiden tot positieve mond-tot-mondreclame en een sterker imago. In een wereld waarin online reviews en sociale media een grote rol spelen, kan dit een opmerkelijk concurrentievoordeel opleveren.

Geen luxe maar noodzaak; 24/7 klantondersteuning

Het is geen luxe meer om 24/7 klantondersteuning aan te bieden. Steeds meer bedrijven wereldwijd, van verschillende sectoren, realiseren zich dat constante beschikbaarheid cruciaal is voor klanttevredenheid en -retentie.

Denk aan banken, hotels, autosleepbedrijven en internetproviders. Deze bedrijven kunnen het zich simpelweg niet veroorloven om onbereikbaar te zijn, omdat hun klanten op elk uur van de dag op hen moeten kunnen rekenen. Een noodgeval, reservering of storing; het maakt niet uit. Klanten verwachten direct hulp en ondersteuning.

Dus.. waarom achterblijven? Investeer in de juiste technologie & training, en biedt je klanten een ononderbroken en effectieve klantenservice aan die je succes op de lange termijn verzekert. Of je nu een klein bedrijf bent dat op zoek is naar groei, of een groot bedrijf dat zijn marktaandeel wil behouden, 24/7 klantondersteuning kan de sleutel zijn tot het bereiken van je doelen.

Tips om kwalitatief 24/7 klantondersteuning te bieden

Investeer in technologie

  • Maak gebruik van chatbots die eenvoudige vragen kunnen beantwoorden, waardoor menselijke agents zich kunnen concentreren op complexere problemen.
  • AI-gestuurde systemen kunnen leren van interacties en steeds betere antwoorden geven, waardoor de efficiëntie van de klantenservice toeneemt.
  • Implementeer CRM-systemen die helpen bij het beheren & analyseren van klantinteracties & gegevens, zodat je gepersonaliseerde ondersteuning kunt bieden.
  • Creëer een online kennisbank met veelgestelde vragen, handleidingen en probleemoplossingen. Zo kunnen klanten zelf antwoorden vinden op hun vragen.

Implementeer multichannel ondersteuning

  • Zorg ervoor dat klanten je kunnen bereiken via verschillende servicekanalen, zoals telefoon, e-mail, live chat, sociale media en mobiele apps. Dit maakt het voor ze gemakkelijker om contact op te nemen op de manier die zij het prettigst vinden. Klanten geven namelijk de voorkeur aan dezelfde manier van communicatie als met vrienden en familie; dat gesprekken in realtime plaatsvinden en dat ze het gesprek later weer op hun gemak kunnen oppakken.

Continue training

  • Houd je klantenserviceteam up-to-date met de nieuwste klantenservice-technieken & tools. Regelmatige training zorgt ervoor dat medewerkers effectief en efficiënt kunnen werken.
  • Focus op het ontwikkelen van vaardigheden zoals empathie, probleemoplossend vermogen en communicatie. Dit draagt bij aan een betere klantervaring.

Flexibele roosters

  • Stel flexibele werkroosters op om ervoor te zorgen dat er altijd genoeg personeel beschikbaar is om klanten te helpen, zelfs tijdens piekuren en feestdagen.

Klantenservice Uitbesteden

  • Overweeg om je klantondersteuning uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf die 24/7 ondersteuning kan bieden. Dit kan vooral nuttig zijn voor kleinere bedrijven die niet genoeg middelen hebben om een volledig intern team te onderhouden, en voor (middel)grote bedrijven die behoefte hebben aan extra capaciteit tijdens piekuren of seizoensgebonden drukte.
  • Het inschakelen van externe experts kan leiden tot kostenbesparingen, verbeterde efficiëntie en toegang tot geavanceerde technologieën, wat resulteert in een hogere klanttevredenheid en een betere algehele klantervaring.

Het is een strategische beslissing om 24/7 klantondersteuning uit te besteden. Je zult vroeg of laat de vruchten ervan plukken. Benieuwd of dit iets voor jouw bedrijf is? Lees dan hieronder verder!

Je klantondersteuning uitbesteden

Het uitbesteden van je klantondersteuning, oftewel klantenservice, aan een gerenommeerd en gespecialiseerd bedrijf kan het beste van 2 werelden bieden. Door met iMA Contact samen te werken, kun je je klanten 24/7, meertalig en schaalbare ondersteuning bieden, zonder de kosten en uitdagingen van een interne klantenservice.

Onze deskundige medewerkers beschikken over de ervaring en middelen om alle klantvragen en -problemen af te handelen, zodat jouw klanten altijd en overal topklasse klantenservice ontvangen. Jij kunt je gewoon blijven richten op de kerntaken van je bedrijf, zoals productontwikkeling en dergelijke. Als vertrouwde partner met meerdere jaren ervaring in dit vakgebied, zorgen wij voor de rest..

Wist je dat wij vestigingen hebben in Turkije, een strategische locatie op het kruispunt van Europa, Azië en Afrika? Deze ligging biedt ons tal van voordelen, waaronder minimale tijdsverschillen tussen de continenten. Hierdoor kunnen we efficiëntere en meer gesynchroniseerde klantenservice bieden aan onze klanten wereldwijd. Bovendien profiteren we van de rijke cultuur en het diverse talenaanbod in deze regio, wat onze klantenservice nog verder verbetert.

Dus.. Wacht niet langer en ondersteun je klanten 24/7 met onze topklasse klantenservice. Blijf niet achter bij je concurrenten, zet een stap vooruit! Onze klantondersteuning slaapt nooit en kent geen tijdslimieten of grenzen. Wij staan altijd paraat, 24 uur per dag, 7 dagen per week!

Klanttevredenheid kent geen klok, onze ondersteuning wel – 24/7 beschikbaar voor jouw succes!

Get in touch

Neem contact met ons op, samen kijken we naar de oplossingen

Klantenservice uitbesteden